miercuri, 11 aprilie 2012

Primii pomi

  Pentr-u a va face propria dvs. livada trebuie sa incepeti cu plantatia de pomi:  pomi deja altoiti(cei cumparati) sau sa altoiti  de dvs.Eu recomand altoirea personala deoarece la pomii cumparati puteti avea surprize ca pomu sa nu fiie soiul pe care il credeati.
  Pentr-u a altoi pomi care sa va dea roade frumoase  trebuie sa aveti intai alti pomi salbatici: plantati seminte de pomi salbatici iar cand ajung la 2-3 cm diametru ii puteti altoi.Pomi nu pot fii altoiti decat in acelasi tip de pom(ex.:prun in prun, cires in cires, piersic in piersic, gutui in gutui etc.) , dar pomii samburosi(pruni, caisi, piersici, nectarini...) sunt recomandati a fii altoiti in corcodus deoarece sporeste durata de viata.Ciresii si visinii se altoiesc doar in ciresi si visini.
  In cazul in care nu aveti terenul pentru pomi puteti face rasadnite in care sa plantatisamburii iar cand veti avea loc de plantat ii  puteti scoate si apoi sa ii altoit (cu toate ca pomii mutati se vor devolta mai incet in urmatorii 3-4 ani)
  Cum se planteaza samburii: samburii se planteaza primavara sau toamna intr-o groapa de 3-4 cm si se uda dupa ce rasar. Initial se planteaza samburii unul langa altul, dupa care (daca rasar) la un an se scot si se planteaza in locul dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu