marți, 26 martie 2013

1.3. Altoirea in placaj de coaja cu mugure

  Aceasta metoda este folosita in perioada de altoire in ochi dormind sau in perioada de altoire in ochi crescand . Se foloseste atunci cand scoarta nu se poate desprinde cu usurinta.
  Altoii se recruteaza astfel:
  1. In perioada de altoire in ochi dormind(toamna) altoii se recruteaza chiar in ziua altoirii.
  2. In perioada de altoire in ochi crescand(primavara) altoii se recruteaza.
  Pe portaltoi in zona de altoire se taie o portiune de coaja(de jos in sus, ) lunga si lata cam cat portiunea de scut din coaja a mugurelui.Coaja nu se taie de tot, partea de jos ramane netaiata(de ea va ramane agatata coaja).Se taie coaja(orizontal cu briceagu) la 5-10 mm deasupra portiuni de jos(de care ramane agatata coaja).Acea portiune de 5-10mm de coaja desprinsa va fi suportu altoiului.
  In continuare se introduce altoiul(mugurele), avand grija ca se suprapuna perfect scutul de coaja peste zina in care a fost taiata fasiia de coaja a portaltoiului(sa aveti grija sa se centreze foarte bine).







Partea de coaja a altoiului care depasest in inaltime este taiata,dupa care se leagala fel ca la altoiul in ochi crescand(de data asta de jos in sus), din nou se are in vedere sa strangeti tare si sa aveti grija ca altoiul sa nu se miste in timpu legari.

Un comentariu:

  1. " Pe portaltoi in zona de altoire se taie o portiune de coaja(de jos in sus, )". Figura zice că invers: de sus în jos.

    RăspundețiȘtergere